Soep uit Armenië

Een smakelijke soep, bijzonder gewaardeerd door rondreizende vrienden — al dan niet bekend met het land Armenië — die bij ons aan tafel zaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram gewassen rode linzen
  • 150 gram gedroogde gewassen abrikozen
  • 1-2 grote aardappels
  • 3 liter groentebouillon
  • 1,5 geperste citroen
  •  3 theelepels gemalen komijn
  • 3-5 eetlepels peterselie of coriander
  • zout en peper naar smaak

Doe de linzen en abrikozen in een grote soeppan. Snij de aardappel in grote stukken en doe deze in de pan met de andere ingrediënten. Breng het geheel aan de kook en doe dan de deksel op de pan en laat dit op een laag vuur  30 minuten doorkoken. Laat het eerst even afkoelen en giet het dan over in de blender om het tot een gladde massa te pureren. Doe de puree terug in de pan en breng deze op temperatuur om uit te serveren. Eventueel nog wat kruiden toevoegen voor de smaak.

 

 

 

Be first to comment